ДПС ще води толерантна предизборна кампания и ще опита да достигне 22 222 гласа в Разградско

Целта на ДПС в Разград за предстоящите парламентарни избори е 22 222 гласа, съобщи председателят на Областния съвет на ДПС Мехмед Салим на пресконференция след заседание на Областния съвет на партията.

По думите му, тази цел е изпълнима, стига движението да има нужното спокойствие за работа. „Ще водим толерантна предизборна кампания, без агресия. Ние сме за честни избори, за една конкурентна борба без нападки и обвинения“, категоричен е Мехмед Салим.
В Областният съвет на ДПС е постъпила информация от няколко общини в Лудогорието за продължаващи случаи на полицейски репресии. „През изминалата седмица за пореден път полицейски служители са посетили домовете на хора, гласували с подвижни секции на изминалите избори. Не казвам, че това са симпатизанти на ДПС, а хора, упражнили правото си на вот с подвижна урна, защото не знаем за коя партия са гласували“, обясни случващото се Мехмед Салим. И припомни, че чрез ДПС подобни случаи на полицейски тормоз на предходните избори стигнаха както прокуратурата, така и Хелзинския комитет и Европейския парламент. „Твърдо заявяваме, че на предстоящите парламентарни избори ще положим максимални усилия нито един български гражданин от областта да не бъде тормозен“, добави Мехмед Салим.
Сформиран е Областен предизборен щаб, който ще се ръководи от областния председател на ДПС в Разград. Заседанията на общинските съвети за номиниране на народни представители трябва да приключат до 16 август, а областното заседание за номинациите трябва да се проведе до 18 август. Листите ще бъдат определени от Централния изборен щаб. Мехмед Салим припомни, че критериите за кандидатите остават същите – избираема личност с обществен авторитет, която споделя идеите на ДПС и либерализма.
/e-Razgrad.bg/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.