ФБР нахлу за обиск в имението на Тръмп в Палм Бийч, отвориха сейфа му

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп заяви, че имението му в Мар-а-Лаго, Палм Бийч, Флорида, е било обискирано от агенти на ФБР, съобщи Ройтерс.
“След като работихме и си сътрудничихме със съответните правителствени агенции, този необявен обиск в дома ми не беше необходим или уместен”, гласи изявление на Тръмп, цитирано от БТА. Бившият президент не съобщи защо се е състоял обискът. “Мар-А-Лаго “в момента е под обсада, обискиран и окупиран от голяма група агенти на ФБР”, каза той. “Те дори отвориха сейфа ми”, каза Тръмп.
Министерството на правосъдието на САЩ е започнало ранна фаза на разследване на пренасянето от Тръмп на официалните президентски документи в имението му във Флорида, съобщи през април източник, запознат с въпроса.
Разследването се провежда, след като Националният архив на САЩ и администрацията на през февруари уведоми Конгреса, че са били възстановени около 15 кутии с документи на Белия дом от имението на Тръмп във Флорида, някои от които са съдържали класифицирани материали.
Дир.бг

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.