Добрин Добрев ще участва в изборите като независим кандидат за кмет на на Разград

Добрин Добрев ще участва в изборите като независим кандидат за кмет на на Разград, стана ясно днес в пресклуба на БТА. Заедно с него бе и голяма част от инициативния комитет, издигнал неговата кандидадтура за предстоящите през октомври местни избори.

Таня Тодорова – директор на Регионалния исторически музей, представи членовете на инициативния комитет като граждани на Разград от различни поколения, с различни професии, убеждения и възгледи, но обединени във визията си за настоящето и бъдещето на столицата на Лудогорието. Всички те са убедени, че най-подходящият човек да ръководи местната власт през следващите четири години, да отстоява интересите на разградчани и да работи за града и за селата последователно и упорито, е Добрин Добрев.

Номинацията си инициативният комитет мотивира в няколко направления: с натрупания от Д. Добрев опит, започнал професионалната си кариера на низово експертно ниво и стигнал до първи зам.-кмет на Общината, който познава до детайли дейностите на местната власт във всички направления и ресори; юридическото образование му позволява друг, по-прецизен подход при решаването на възникнали проблеми; той е от новото и младо поколение ръководители, с качества да изгради модерна визия за развитието на града и общината и способност да установи важните проблеми и да намери верните и ефективни решения; Добрин е истински и обичащ града си кореняк разградчанин, направил избора си да остане в родния град и да създаде семейство в него. Специален акцент тук е потърсен във факта, че „двамата със съпругата му принадлежат към уникалната етнографска група „капанци“, а това обяснява характера му: ясно формулиране на целите и упорит труд за тяхното реализиране. Такъв е подходът му и при последователното и твърдо отстояване интересите на всички жители от общината“.

И още: „Добрев има своите политически убеждения, но те са негов личен избор. Убеден е, че проблемите на Разград и общината нямат цвят и подходът към тяхното решаване трябва да бъде рационален и прагматичен“.

„Влизам в кампанията с мотото „Разград – нашият общ дом“, обяви независимият кандидяат за кмет Добрин Добрев. Приоритите му са четири и ще влязат в управленската му програма с конкретни срокове, финансова обезпеченост, контрал на качествато на изпълнението и надзор на разходите.

А ето и приоритетите:

  • Развитие на уникалната разградска култура и духовност като гаранция за запазване на нашата памет за идните поколения. Подкрепа на талантливите деца и младите хора. Изграждане на подфодяща инфраструктура за младежки център. Подновяване и изграждане на нови спортни площадки и спортни бази в училища и квартали. Надграждане и обогатяване на културния календар на общината. Подкрепа на читалищата и културните институти за популяризиране и разширяване на дейността им. Изграждането на Исторически парк, посветен на миналото от праистория до наши дни с архитектурни копия на сгради и храмове, места за отдих и развлечения.
  • Оптимални условия за бизнеса, като гаранция за работни места и стабилни доходи. Доразвиване на връзките между общинската администрация и фирмите за подобряване на безнес средата и създаване на нови работни места. Подобряване на инфраструктурата в промишлените зони. Разширяване на бизнес зона „Перистър“ за привличане на нови, стратегически инвестиции.
  • Създаване на комфортна среда за живеене и отдих в града и селата. Облагоряване на райони в града, където не е правено благоустройство: жк „Житница“, района от ул. „Добруджа“ към Западната промишлена зона и западната част на квартал „Орел“. Подобряване на транспортната инфраструктура като гаранция за безопасност на движението. Подобряване на системата за сметосъбиране. Проектиране и изграждане на довеждаща инфраструктура за новоообоните жилищни зони на Разград. Осигуряване на допълнителен финансов ресурс за благоустрояване на селата от общината и подобряването на условията на живот в тях с акцент върху проблемите с достъп до здравеопазване, транспорт, гробищни паркове и обществени площи.
  • Грижовна община в услуга на населението. Отстояване на интересите на местната власт и местното самоуправление чрез реална децентрализация на районите. Засилване на контролните функциина общината при опазването на обществения ред. Подобряване на админестративното обслужване и прозрачност на администрацията.

Членове на Инициатишвния комитет за издигане на кандидатурата на Добрев Добрев за кмет на Разград:

– Таня Тодорова – историк, директор на РИМ – Разград, два мандата общински съветник, представляващ инициативния комитет;

– Доц. д-р инж.-химик Милувка Станчева –  университетски преподавател и директор на Филиал Разград към РУ „Ангел Кънчев“, работила в МОК – Сеново и Научноизследователския институт по минералогия в Разград;

– Венелин Узунов – машинен инженер, четири мандата кмет на община Разград, народен представител, председател на Националното сдружение на общините в Република България, „Почетен гражданин на Разград“;

– Силвия Великова – юрист, адвокат на свободна практика;

– Росен Русев – специалност „Растителна защита“, работи в сферата на частния бизнес – съдружник в „Агро Ар 1“ ООД – Разград. Занимава се със селскостопанска дейност и търговия с техника, торове, семена и др.;

– д-р Елена Миличина – общопрактикуващ лекар в Разград;

– Иван Илиев – национален състезател – медалист по свободна борба, треньор по борба в УСШ „Руси Бухтев“ – Разград, 14 години директор на Спортно училище –  Разград.

– Денчо Бояджиев – юрист, четири мандата кмет на община Разград, народен представител, „Почетен гражданин на Разград“;

– д-р Маломир Власов – ветеринарен лекар, председател на сдружението на зърнопроизводителите от Лудогорието;

– Румен Иванов – хореограф, художествен ръководител на Танцово студио „Калина Рада“, Детска танцова школа „Хорце” и Танцова работилница „Елбетица“, носител на наградата на името на Никола Икономов, организатор на общоградски чествания на български празници.

– Тодор Тодоров – художник, директор на ХГ „Проф. Илия Петров“ – Разград, „Почетен гражданин на Разград“;

– Иванка Добрева – икономист, председател на Областния и Общински съвет на Съюз на пенсионерите 2004 – Обединени;

– Николай Пенчев – студент по право в СУ „Св. Климент Охридски“, председател на Областния съвет на Младежко обединение в БСП и член на Оперативното бюро на Националния съвет на Младежко обединение в БСП, председател на Младежки общински съвет – Разград;

– Любомир Райчев – икономист, председател на Потребителна кооперация “Единство” – Разград, общински съветник;

– Цонка Донева – дългогодишен учител по френски език, член на Общинското ръководство на Съюз на пенсионерите 2004 – Обединени, председател на СНЦ „Приятели на Франция“ – Разград;

– Елка Неделчева – филолог, директор на ОУ „Г. С. Раковски“, село Раковски, два мандата общински съветник и председател на групата общински съветници на БСП;

– Десислав Досев – кметски наместник на село Балкански;

– Хриска Гамишева, инж.-технолог, секретар-библиотекар на читалище „Слънчев лъч“, село Островче, носител на наградата на името на Никола Икономов,  дългогодишен професионален стаж в Завода за антибиотици

– Камен Воденичаров – икономист, областен координатор на ПП „Българска социалдемокрация – Евролевица“ – Разград, дългогодишен стопански ръководител и представител на местния бизнес.

/e-Razgrad/

Hits: 28

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.