Добрата новина: Двама приятели от две различни училища намериха днес портфейл на момиче и го върнаха

Около 15 часа днес 18-годишният Виктор Григоров, ученик в 12 клас в ПТГ „Шандор Петьофи“  и 17-годишният Даниел Лъчезаров, дванадесетокласник в ПГТС „Христо Смирненски“,  намерили  портфейл и несесер в беседка зад хранителен магазин, в близост до ПГИ „Робер Шуман“. По ученическата карта в портфейла момчетата разбрали, че вещите принадлежат на ученичка от Професионалната гимназия по икономика и веднага ги предали в училището.

„В портфейла имаше банкноти, но не знаем какви и колко, не сме ровили и разглеждали съдържанието му, проверихме само за документ за самоличност“, разказали момчетата при директорката на гимназията инж. Христина Панчева, която от името на училищното благодари на Виктор и Даниел за доблестната им постъпка.

Припомняме, че подобни добри вести напоследък попадат в разградските медии.

Преди три дни 17-годишният Боримир Марчев от ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“намери портфейл с 80 лева и лични документи на детската площадка зад банка „Алианц“ и ги предаде в полицията, за което получи специални благодарности от ОД на МВР. Оказа че, че Борислав е прави това и друг път. В края на април, по време на третото издание на Националния фестивал на танцовия театър, момчето върнало на изгубено дамско портмоне на притежателката му.

А по време на церемонията за първия учебен ден преди две седмици в Националната професионална техническа гимназия „Шандор Петьофи“ осмокласникът Илия Илиев получи още преди да прекрачил прага на новото си училище Почетния знак на гимназията лично от директорката Нешка Христова, защото на 2 септември пред входа на жилищния си блок намерил мъжки портфейл с две солидни пачки банкнота от по 50 и 10 лева – общо 2500 лева. И ги предал в полицията. А в началото на лятото Илия попаднал на ключове на луксозна кола „Алфа Ромео“. Тогава пак открил кой ги е загубил и му ги върнал.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.