Механото изненада осмокласник в първия му учебен ден – награди го с Почетния знак на училището за сторено добро дело

Осмокласникът Илия Илиев никога няма да забрави днешния си пръв учебен ден в новото за него училище – Националната професионална техническа гимназия „Шандор Петьофи“.

По време на официалното церемония момчето бе поканено на сцената, където то с нескрита изненада в очите получи пред всички свои нови съученици от директора на гимназията Нешка Христова почетния знак на училището за сторено от него добро дело. На 2 септември пред входа на жилищния си блок, Илия намира мъжки портфейл с две солидни пачки банкнота от по 50 и 10 лева – общо 2500 лева.

„Не се поколебах изобщо, макар че не бях сам и другите настояваха да разделим парите. Просто веднага се обадих на мама“, разказва притеснено Илия. Тийнейджърът, доскорошен възпитаник на ОУ „Н.Й.Вапцаров“ открива собственика и му връща портфейл с непокътнатите пари в него.

Днес Илия бе представен като човек с изградена ценностна система и като пример за подражание. Към стореното от него преди седмици, сега ще прибавим още един факт, който днес не бе споменат – в началото на лятото Илия намерил ключове на луксозна кола „Алфа Ромео“. Тогава пак открил кой ги е загубил и му ги върнал.

На добър час, Илия, и от екипа на сайта e-Razgrad.bg!

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.