Днес – вятър до 110 км/ч

Днес вятърът ще се ориентира от северозапад и ще започне да се усилва – в някои райони се очакват пориви до около 110 км/ч. Жълт код е в сила в цялата страна, а в област Сливен предупреждението е от втора степен – код оранжево.

С временно силния северозападен вятър ще нахлува по-хладен въздух и максималните температури ще са в широки граници – от 18°-19° по високите полета в Западна България до 26° в югоизточните райони, в София – около 18°.

Облачно и с валежи ще бъде сутринта и на морския бряг, но в следобедните часове ще преобладава слънчево време. Ще духа временно силен северозападен вятър. Максималните температури ще са от 22° до 24°, температурата на морската вода е между 16° и 20°, а вълнението на морето ще бъде слабо.

Много ветровито ще бъде утре и в планините – ще духа силен и бурен северозападен вятър. Още преди обяд валежите ще спрат а облачността ще намалее, най-късно в масивите от Източна България. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 15°, на 2000 метра – около 7°.

В началото на новата седмица облачността ще е по-често значителна. Ще има и валежи, на повече места в понеделник в Западна и Южна България. Северозападният вятър ще отслабне, а температурите ще се понижат още и във вторник максималните ще са между 15° и 20°. През следващите дни ще преобладава слънчево време, а от четвъртък ще започне и постепенно затопляне.

/e-Razgrad/

Hits: 43

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.