Поне 20 души са били открити разстреляни в колите им в Североизточна Украйна

Най-малко 20 души са били намерени убити с огнестрелно оръжие в колите им в Североизточна Украйна, близо до Купянск. Това съобщи днес областният управител на Харковска област Олег Синегубов, предадоха световните агенции и БТА.

“Конвой с коли с цивилни, убити в тях, беше открит. Според предварителни данни 20 души са умрели в тези коли”, написа Синегубов в Телеграм. Според него руски окупатори са атакували цивилните, докато те са се опитвали да избягат от обстрелите. Засега няма коментар от руските сили. Те се оттеглиха от по-голямата част на Харковска област след успешната украинска контраофанзива миналия месец, но продължават да обстрелват зоната. Това очевидно е втората подобна атака по конвой с цивилни за два дни, отбелязва Асошиейтед прес.

Най-малко 30 са загиналите, а 88 ранените, при първата атака – по колона от цивилни автомобили на границата между контролираните от Украйна и Русия зони в Запорожка област. Това се казва в нов доклад, публикуван от украинската полиция в петък, 30 септември, съобщи Франс прес.”Сред убитите има две деца: 11-годишно момиче и 14-годишно момче”, каза шефът на украинската полиция Игор Клименко и добави, че е ранено и едно 3-годишно момиче.

Dir.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.