Димана Захариева със сребро и бронз от националния шампионат

Най-добрата разградска лекоатлетка завоюва сребърен медал на троен скок, бронзов – на скок височина и четвърто място с личен резултат на скок дължина.

Това съобщи треньорът й Красен Цонев. Постиженията са от Държавния шампионат за мъже и жени по лека атлетика, проведен във Велико Търново.

В първия ден на шампионата скача скок дължина и бяга в щафета 4 по 100 метра. Щафетата се класира на десето място.

На високия скок само с един опит от 1.5 метра взе бронза. В тройния скок с 12.69 м стана вицешампионка на открито, а на шампионата в зала през февруари взе златото с 12.72 м, припомня Красен Цонев.

В отборното класиране жените на СКЛА „Лудогорец“ е на седмо място от 46 отбора.

В подготовката и участието в състезание Димана е подпомагана от фирма „Пилко“, популярна с търговската си марка „Лудогорски пиле“.

Междувременно, 16-годишният Лъчезар Вълчев участва в тройния скок при мъжете и се класира пети с 14.51 м. Юношата Владислав Димитров също се състезава с мъжете – шести в хвърлянето на диск с 42.04 м и единадесети в тласкането на гюле с 12.16 м.

А щафетите на 4х100 4и 4х400 м: Мехмед Мехмед, Християн Карчев, Момчил Янков и Христофор Божанов, се класираха на осмо и седмо място. Но мемчетата са все още на 16-17 години.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.