Десет загинали и над 50 ранени в катастрофа в Северозападна Турция

Десет души загинаха, а над 50 са ранени тази сутрин при верижна катастрофа в северозападния турски окръг Сакария, съобщи Анадолската агенция.

В катастрофата на магистрала “Северна Мармара” в посока Истанбул са участвали седем превозни средства, включително три автобуса и камион. Причините за пътнотранспортния инцидент не са известни засега.

Турската частна телевизия НТВ, цитирана от Ройтерс, отбелязва, че в момента на катастрофата е имало гъста мъгла и видимостта е била лоша. На място са пристигнали жандармерия, пожарникари, медицински екипи и представители на Дирекцията за управление при бедствия и извънредни ситуации.

Валията на Сакария Яшар Карадениз каза, че по предварителна информация 10 души са загинали, а 57 са ранени при катастрофата, като седем от тях сериозно. Част от ранените са настанени в болница. По думите му верижната катастрофа е започнала, след като кола се е ударила в камион. Той посочи, че според първоначалните данни, някои от жертвите са загинали, след като се слезли от автомобилите си на магистралата и са били пометени от други коли.

Същевременно министърът на здравеопазването Фахретин Коджа написа в профила си в социалната мрежа „Екс“, че ранените са 59, като осем – тежко. Работата по отстраняване от пътя на автомобилите, участвали в катастрофата, продължава. Движението по магистралата в посока Истанбул е спряно. Прокуратурата на окръг Сакария е започнала разследване на катастрофата. Министърът на правосъдието Йълмаз Тунч каза, че „за разследването са назначени трима прокурори, които работят под ръководството на заместник главния прокурор“.

Шестима шофьори са задържани. Един ранен шофьор, който е приет в болница, ще бъде задържан, след като получи лекарска помощ.

БТА

Hits: 148

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.