Ден на отворените врати и нова спортна площадка за празника на ОУ “Ив.С.Тургенев“

С широко отворени врати за момичета и момчета от детските градини от Разград, бъдещи първолаци, започна днешният тържествен ден в ОУ “Ив.С.Тургенев“, посветен на 35-годишнината от създаването на училището.

Малчуганите с нескрит интерес разгледаха модерно оборудваните кабинети и класни стаи в иновативното училище, бяха и на гости на настоящите първокласници.

На последвалото официално тържество гости бяха зам.-кметът на Разград Добрин Добрев, областният управител Драгомир Златев, началникът на Регионалното управление на образованието Ангел Петков и спортният експерт в РУО Николай Миланов. Всички те и директорът на училището Милена Орешкова връчиха наградите на победителите в традиционния регионален конкурс „Природата – извор на живот“ с мото тази година  „Националните паркове на България – красива и необятна природа“. В него участваха деца от 15 учебни заведения в област Разград, те представиха 92 творби – апликации, пана и постери от естествени материали.

В приветствието си Добрин Добрев поздрави директора и педагозите за ентусиазма, с който превръщат учебното заведение в едно от иновативните училища в общината, за любовта и желанието, с което обучават децата, за амбицията и упоритостта, с които печелят проект след проект, с което надграждат постигнатото. Зам.-кметът пожела на педагогическия колектив още по-големи успехи, за да може ОУ “Ив.С. Тургенев“ да е еталон в областта, а и в страната. На малките ученици той пожела да са палави и задружни, да попиват знания и умения от учителите си, да им се доверяват и слушат и да са горди възпитаници на училището. Своите поздрави и благопожелания към учителите, възпитателите и децата отправиха и областният управител Драгомир Златев, и началникът на РУО Ангел Петков.

Добрин Добрев увери, че Община Разград, както и досега, ще се старае да подкрепя училището, в което учат 328 деца. Част от дейностите в тази посока е откритата след тържеството многофункционална спортна площадка в двора на училището. Тъй като преди тази церемония заваля дъжд, на новата площадка не се проведоха предвидените спортни демонстрации, но част от децата пробваха ударопоглъщата настилка, на която може да се играе футбол, хандбал, баскетбол, волейбол и тенис, народна топка… Спортната площадка е на стойност 90 600 лева, финансирана е със средства от общинския бюджет и е изградена след провеждане на обществена поръчка. След прерязването на лентата, от фирмата изпълнител подариха на училището различни топки за игра.

Ето имената на победителите в конкурса “Природата – извор на живот”:

Първа възрастова група:

Първо място: ПГ ”Зайчета”, ДГ”Лудогорче” – Разград

Второ място: Група „Приказка”, ДГ ”Лудогорче”- Разград

Трето място: Аксел Басри, ДГ ”Шестте ястребинчета” – Разград

Специална награда: Пойраз Харманлъклъ, ДГ „Радост” – Острово

Специална награда: Сабин Гюлов, ДГ ”Щастливото детство” – Китанчево

Поощрителна награда: Василена Александрова, Д Г ”Славейче” – Разград

Поощрителна награда: Пресиян Петров, ДГ ”Здравец” – Гецово

Поощрителна награда: Мехмед Кьосе, ДГ ”Славейче” – Езерче

Втора възрастова група:

Първо място: IV б клас, ОУ „И.С.Тургенев” – Разград

Второ място: III б клас, ОУ „И.С.Тургенев” – Разград

Трето място: Михаил Йорданов, III а кл., ОУ ”И.С.Тургенев” – Разград

Поощрителна награда: Мелда Сарова ОУ ”Г.С.Раковски” – Раковски

Поощрителна награда: IV а клас, ОУ ”И.С.Тургенев” – Разград

Поощрителна награда: III а клас, ОУ ”И.С.Тургенев” – Разград

Трета възрастова група:

Първо място: Фатме Ибрахимова, ОУ ”Г.С.Раковски” – Раковски

Второ място: Vб клас, ОУ ”И.С.Тургенев” – Разград

Трето място: Елиф Ахмед, ОУ ”Св.Паисий Хилендарски” – Езерче

/e-Razgrad/

Hits: 112

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.