Декларация срещу новата цена на водата и увеличаване капацитета на Център „Емилиян“ на сесията на ОбС във вторник

14 докладни записки ще обсъди на заседанието си на 30 август Общинският съвет в Разград. Те бяха разгледани днес на заседания на шест постоянни комисии, на които присъстваха и кметът Денчо Бояджиев и зам.-кметовете Добрин Добрев, Мирослав Грънчаров и Хабибе Расим, съобщиха от пресслужбата на местната управа.
На сесията идния вторник местните парламентаристи ще трябва да изберат 18 съдебни заседатели в Окръжния съд за мандат 2023-2026 г. между 20 кандидати, от които 17 дами и 3-ма мъже.
Сред докладните за разглеждане е предложение за продължаване на съществуващите улици „Стефан Зорзанов“ и „Д-р Петър Берон“ в Разград, както и именуване на улица в село Балкански, тя ще се нарича „Китка“. Дневният ред на сесията включва и: докладна за продажба на три имота частна общинска собственост на ул. „Иван Свирачев“ чрез публични търгове с начални тръжни цени между 3697.20 лв. и 6280.50 лв., както и на имот в Просторно на собственика на законно построената сграда в него, продажната цена е 3 11220 лв., от които 30% ще се използват за ремонти в населеното място. Внесена е и докладна за учредяване на безвъзмездно право за ползване на част от имот от общинската структура на ПП “Възраждане“ на ул. „Тимок“1, офис 4.
Три докладни за социални услуги, администрирани от Община Разград, са внесени за сесията през август. С едната се удължава срокът за възлагане изпълнението на проект „Патронажна грижа“ по ОП “Развитие на човешките ресурси“. Предложението е срокът да бъде удължен с още 6 месеца, считано от 2 ноември 2022 г., като услугата продължи да се изпълнява чрез Домашния социален патронаж както дасега – от 1 ноември 2021 г. до 1 ноември 2022 г. Втората докладна на социална тематика е за закриване на социалната услуга „Звено „Майка и бебе“. Това става след писмо от Изпълнителния директор на Агенция за социално подпомагане за прекратяване от 1 август 2022 г. на финансирането на социалната услуга с капацитет 6 места. От ноември 2021 г. до момента там няма настанени от Дирекция “Социално подпомагане“ потребители. Освободените финансови средства ще бъдат пренасочени за увеличаване на капацитета на друга социална услуга, към която има интерес от страна на потребители, и капацитетът се увеличава за втори път – Център за социална рехабилитация и интеграция „Емилиян“. Предложението сега е от 45 местата да станат 61, при разкриването на центъра са били 35.
На сесията ще бъде обсъдена и Общинската програма за закрила на детето за 2022-23 г.
В дневния ред е и проект за Декларация против новата цена на ВиК услугите. Докладната записка е внесена от общинските съветници от ВМРО-Кауза Разград Калоян Монев и Антон Монев. В текста решението се описва като „крайно несправедливо за населението на община и област Разград“ и се настоява за „незабавно спиране действието на решението и преразглеждането му от КЕВР, като се отчетат всички социално-икономически фактори в община и област Разград“.
Сесията на 30 август започва в 13.30 ч., излъчва се пряко по Радио Разград, ТВ КИС 13 и на сайта на Община Разград.
/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.