Две първи места от национални олимпиади спечелиха  ученици от ОУ „Васил Левски“

Две  първи и едно четвърто място от национални олимпиади спечелиха ученици от ОУ „Васил Левски“ в Разград  само през последния уикенд.

В края  на отминалата седмица  се проведоха  финалните кръгове на националните  състезания  по История и цивилизации и Гражданско образование в Копривщица и Трявна.

В олимпиадата по история  в класирането участват само  ученици от седми и дванадесети клас. От Разград  до  национален кръг достигнаха  трима – двама седмокласници от Основно училище „Васил Левски“ и един от ОУ „Никола Вапцаров“.  Състезанието  протича в два кръга – писмен и устен. В него са били допуснати общо 67  участници.  Оценката се формира от  резултатите, показани в  двата тура.

Седмокласничката Преслава Гочева от седми „а“ клас на училище „Васил Левски“ е първа  в крайното класиране с  максимални оценки  от 6.00 на двата  кръга. Само с 12 стотни  след нея  с 5,88 е съученикът и Юджел –Джан Хюсеин, също от седми „а“ клас. Двамата са възпитаници на преподавателя Таня Коцева.

Първо място  в националното класиране  на олимпиадата по Гражданско образование  завоюва и  осемгодишната  Ралица Иванова от  втори „а“ клас. Тя представи  проекта на своя клас „Пазители на пътя“, пред комисия от университетски преподаватели  Ралица разказа за дейностите, с които  тя и съучениците й изучаваха  правилата за безопасно движение.  „Тя беше много убедителна във всичко.“, заяви  председателят на   журито доцент Захари Захариев, след  защитата на второкласничката.

Ръководители на поректа  на второкласниците са началният учител  Валентина Георгиева и  психологът Стела Ковачева.  „Пазители на пътя“ завоюва първото място  в конкуренция  с още 19 проекта,  достигнали до финалния етап на олимпиадата в първа възрастова група, в която  участват  деца от първи до четвърти клас.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.