Песни и танци на народите за патронния празник на ОУ „Васил Априлов” – Исперих

„Като бивш възпитаник на това училище, аз се гордея с моите учители и тези след тях с това, че продължават да допринасят за развитието на по-доброто бъдеще на Исперих – нашите деца”, каза пред гостите и участниците в тържеството за патронния празник на ОУ „Васил Априлов“ областният управител Гюнай Хюсмен.

Заедно със заместник-кмета на Исперих Айджан Бейтула, старши експерта по организация на средното образование в РУО – Разград Атанас Дончев, директорът на Регионалния исторически музей – Исперих Цвателин Цветанов, представители на община Исперих, бивши учители и родители Г. Хюсмен се наслади на спектакъла, представен от учениците в училището.

Постановката бе определена жанрово като „празник на народите”, а надсловът – „На една земя – под едно небе”. Главни герои бяха четири деца, които с помощта на песента и танца, а също и любопитни информации, обикалят множество европейски държави и споделян наученото с връстниците си. Музикалните прояви, традиционни за: Испания, Русия, Австрия, Германия, Великобритания, Турция, България и други държави, бяха подготвени от ученици в различните класове.

Тържеството завърши с дълго хоро, поведено от директора на училището Екатерина Димитрова.

Спектакълът бе последното събитие от няколкодневни прояви, посветени на патронния празник. Част от събитията бе и конкурс за рисунки, с които бе украсено цялото училище.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.