Гюнай Хюсмен разгледа трасето на газопровода „Балкански поток” на територията на Разградска област

Областният управител Гюнай Хюсмен и заместниците му Нурие Црънгалова и Евгени Драганов посетиха строителната площадка край лознишкото село Трапище, където в момента се изгражда част от българския участък от газопровода „Балкански поток”.

Трасето на преносния газопровод с геостратегическо значение и преминава през землищата на 11 области – Варна, Шумен, Разград, Търговище, Русе, Велико Търново, Ловеч, Плевен, Враца, Монтана и Видин.

Ръководителите на обекта представиха спецификата на строителните работи и напредъка при изпълнението на проекта и показаха многобройната модерна строителна техника, която е концентрирана в база до село Трапище.

Гюнай Хюсмен посочи, че реализацията на огромния по мащабите си инфраструктурен проект е раздвижила икономиката в област Разград след застоя през последните месеци, поради извънредната ситуация с коронавируса и допринася за създаване на заетост в областта ни. При изпълнението на строителните дейности в момента са наети голям брой специалисти и общи работници от Разтрадско.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.