Награди от Общината за 105 даровити деца от Разград

За пета поредна година на специално тържество ръководството на Община Разград удостои с награди – грамота и финансова подкрепа, 105 деца с изявени дарби от общината за успехи в областта на науката, изкуствата и спорта за 2019 година. Сумата, която бе разпределена между децата, бе 20 000 лева.

Церемонията започна с музикален поздрав от Дея Куманова.

Кметът на Разград Денчо Бояджиев поздрави най-добрите сред добрите тук, в страната и в света, пожела им красиви и запомнящи се празници, здраве и още по-мащабни успехи в областта, в която работят и се развиват. И подкрепа, много силна подкрепа от родителите, близките и преподавателите. Градоначалникът обеща традицията с награди за  талантите на Разград, родена в предишния му мандат, да продължи и през този.

Кметът на Разград връчи наградите на първите седем даровити деца – носители на  Гран При от национални и международни конкурси.

Награди на талантите връчиха още председателят на Общински съвет – Разград Стоян Ненчев, зам.-кметовете Милена Орешкова и Мирослав Грънчаров, секретарят на Общината  Нели Добрева и председателите на постоянните комисии по образование и култура в ОбС Елка Неделчева и Свилена Дечева.

Еднократното финансово подпомагане се осигурява от общинския бюджет в изпълнение на Мерките за насърчаване на творческите заложби и потребности на деца с изявени дарби за 2019 г.

Финансови стимули талантливите деца на Разград получават от 2015 г. насам. Тази година броят на отличилите се през годината деца е рекорден – 105, досега най-много са били миналата година  – 79.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.