ГЕРБ – Разград: Сега сме още по-надъхани, ако стигнем до предсрочни избори, ще го покажем!

След преживяното от нас в последната година, черния PR по време на кампанията и анализа на постигнатото, сме категорични:

Сега сме още по-надъхани и ако политическата въртележка ни изпрати на предсрочни парламентарни избори, ще го покажем! Около тези думи, изречени от Гюнай Хюсмен, се обединиха днес всички от листата на ГЕРБ-СДС в Разград.

На пресконференция те анализираха постигнатите на изборите на 4 април резултати и прогнозираха бъдещето на страната в следващите няколко месеца.

Новоизбраният народен представител Десислава Атанасова първо поздрави победителите в Разградско – ДПС и благодари на избирателите за петата по ред национална победа на ГЕРБ, при това – в една различна, не само заради пандемията, но и заради черния PR, кампания.

Фактът, че ГЕРБ е първа политическа сила в град Разград за нея и колегите й е показател за отношението на хората към местната власт. Към това се прибавя и прецедентът БСП да остане без мандат от Лудогорието.

Различното в изминалата кампания е и отказът на опонентите от публичен дебат и фактът, че не са предложили нищо конкретно за развитието на Лудогорието от тук насетне.

Гласовете за ГЕРБ сега са с 4500 гласа по-малко от резултата на парламентарните избори през 2017 година, отчете Десислава Атанасова. Това ще бъде детайлно анализирано на областно ниво. Според нея, въпреки неуморната работа на актива по общини и в областта като цяло, негативната кампания срещу кандидатите на ГЕРБ и персонално срещу втория в листата – Гюнай Хюсмен, са изиграли своята роля. В някои от общини дори се появили позиви на турски език, за което е подадена жалба в Районната избирателна комисия. Като грозно тя определи и поведението на политическите партии от дясното политическо пространство, с които ГЕРБ е в общото европейско семейство. Подобно нещо не се сме позволили никога и срещу никого, не го направихме и сега, категорична е Атанасова.

Ще спазим правилата и ще предложим състав на правителство – това са поискали от нас над 800 000 души в страната, подсказа бъдещите ходове на партията народната представителка. Ако политическата въртележка повели – готови сме за предсрочни избори, категорична е тя. Но предупреди, че държавата сега има нужда от разум: пандемията е още тук. Възможно е да се наложи актуализация на бюджета, трябва да реализира и вече готовият план за възстановяване, който ще бъде представен пред Европейката комисия. В него има 50 милиарда лева за българската икономика в следващите години. Нужни са работещо правителство и Народно събрание, защото има още спешни неща за решаване, каза на края Десислава Атанасова.

Ако на изборите можеше да се явя като самостоятелен субект, то аз съм трета политическа сила в областта – имам персонално 300 гласа повече от БСП, в типичния си стил анализира постигнато от него на тези избори Гюнай Хюсмен.

Той е убеден, че сега членовете и симпатизантите на ГЕРБ са още по-надъхани. И даже е по-навит за предсрочни парламентарни избори, на които ГЕРБ ще докаже, че е работеща партия с огромен потенциал и че няма кой друг да управлява България.

А след това съвсем сериозно предупреди активисти на ДПС и кмета на Исперих да престанат със започналите вече политически гонки на хора само заради това, че са били членове на СИК от други политически сили. Според него е много опасно и рано за подобни неща. Защото палачинката още не е обърната, прогнозира областният управител.

/e-Razgrad/

Hits: 2

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.