В сряда е традиционният крос „Освобождение” за Деня на Разград

59-то издание на лекоатлетическия крос „Освобождение” ще се проведе в сряда, 24 януари, съобщиха от пресслужбата на местната администрация.

Състезанието се организира от Община Разград и Регионално управление на образованието със съдействието на спортен клуб по лека атлетика “Лудогорец”и  Ученическа спортна школа „Руси Бухтев”. Посветено е на 28 януари – Деня на Разград и 146-та годишнина от Освобождението.

Стартът е в 14.00 ч. от площад „Възраждане”. Участниците ще бъдат разпределени в 8 възрастови групи. Най-малките са родени след 1.01.2015 г., да участват имат право и ветерани над 35 години. Между 300 и 2200 м  са дължините на маршрутите съобразно пола и възрастта на състезателите. Класираните на първите три места във всяка възраст получават медали и предметни награди, а от 4-то до 6-то място – грамоти и предметни награди.

Заявки за участие от страна на учебни заведения се приемат до 17.00 ч. на 23.01.2024 г. в деловодството на Община Разград или на ел.пощи:  rusi_buxtev65@abv.bg и z.georgieva@razgrad.bg

Заявките трябва да съдържат списък на участниците в кроса по възрастови групи и да са подписани от съответния директор на училището с приложен предсъстезателен медицински преглед. За жени, мъже, ветерани спортисти, ветерани спортуващи, за самостоятелно организирани групи на територията на Община Разград или извън нея, записването е на място с попълнена декларация за добро физическо здраве.

Пълният регламент и карта на маршрутите са публикувани на интернет сайта на Община Разград в секция „Образование и спорт“.

Лекоатлетическият крос „Освобождение“ е едно от събитията в празничния календар на Община Разград, посветени на Деня на Разград 28 януари. Цялата програма от празнични събития може да видите на сайта на Община Разград.

/e-Razgrad/

Hits: 257

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.