В понеделник вечер почва унищожаването на рояците листни въшки

В понеделник вечер ще започне третирането на зелените площи в Разград, засегнати от рояците листни въшки, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.

Милиардите мушици, които от няколко денонощия тормозят разградчани, са идентифицирани като листни въшки от вида Therioaphis trifolii. Ентомологичният анализ е извършен в Централната лаборатория по карантина на растенията към БАБХ. Този вид листни въшки е разпространен в цяла Европа и напада растителни видове от сем. бобови, основно люцерна, детелина, звездан.

Третирането на зелените площи в цялата територия на Разград ще е с подходящи препарати за растителна защита – регистрирани и допустими за използване в България, уточняват от Общината . Пръскането ще се извърши по следния график:

– 21.10.2019 г. (понеделник) след 21:00 часа, територията на града разположена северно от река Бели Лом, включително прилежащите зелени площи от двете страни на реката;

– 22.10.2019 г. (вторник) след 21:00 часа, територията на града разположена южно от река Бели Лом;

– 23.10.2019 г. (сряда) след 21:00 часа, допълнително определена дата (при възникване на необходимост) за окончателно приключване на дейността.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.