В Ню Йорк затегнаха комендантския час заради мигрантите

Местните власти в Ню Йорк разшириха обхвата на комендантския час, за да обхване още приюти за мигранти, след като през последните седмици бе съобщено за случаи на насилие, свързани с обитатели на приютите, предаде Асошиейтед прес.

Администрацията на кмета Ерик Адамс ще наложи комендантски час от 23:00 до 6:00 часа в 20 приюта за мигранти от днес, след като първоначално въведе ограниченията на четири други места, съобщава в. “Дейли нюз” (Daily News).

Комендантският час засяга около 3600 мигранти, като в най-големия от спешните центрове в Лонг Айлънд Сити, Куинс, са настанени около 1000 мигранти. Градските власти първоначално въведоха комендантски час за четири приюта миналия месец в отговор на оплаквания от жители на кварталите, в които те се намират, предаде БТА.

Допълнителният полицейски час идва след като вълна от насилие и престъпления, свързани с мигранти, предизвикаха все по-твърда реторика от страна на градските и полицейските служители, отбелязва АП.

Петнадесетгодишен юноша от Венецуела беше арестуван в петък за това, че открил огън на “Таймс скуеър”, докато бягал от полицията, след като бил спрян от охраната по подозрение за кражба от магазин. При стрелбата бе ранен турист от Бразилия.

Видеозапис, показващ група мигранти, които се бият с полицията на “Таймс скуеър” миналия месец, също стана популярен и доведе до няколко ареста.

Общо 24-те приюта за мигранти, в които сега са наложени ограниченията, представляват малка част от повече от 200-те подобни съоръжения, които градът управлява, за да настани около 66 000 новопристигнали кандидати за убежище. В традиционните приюти за бездомни в града отдавна е въведен подобен комендантски час.

Dnes.bg

Hits: 48

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.