Все по често: пияни и дрогирани в камиони

В хода на специализираната операция на ROADPOL „Товарни автомобили и автобуси“, която се проведе от 10 до 16 октомври, са проверени 60 ТИР-а и 9 автобуса, съобщиха от пресцентъра на МВР в Разград.

Обект на засилените проверки, в които се включиха и екипи на ДАИ, бе спазването на скоростните режими, употреба на алкохол или наркотични вещества от водачите, използване на обезопасителни колани, проверка отчетите на тахографите, спазване на часовете за почивка, техническа изправност, нередовни документи и нарушения, свързани с ADR, разпоредбите на Закона за движение по пътищата. При десет от проверените камиони са установени нарушения. Един от шофьорите е засечен след употреба на алкохол, друг – след употреба на упойващи вещества. Общо 22 са констатираните нередности, свързани с нередовни документи на водачите, на превозвания товар или претоварване на превозните средства. При автобусите е установено едно нарушение – за непоставен обезопасителен колан.

344 са общо нарушенията на Закона за движение по пътищата, установени в периода от 10 до 16 октомври 2022 година. През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ при ОД на МВР-Разград са съставили 490 фиша и 88 акта. Шест от актовете са издадени на неправоспособни водачи. За нарушаване на правилата за движение по пътищата са санкционирани един моторист и един велосипедист.

Установени са седем шофьора, седнали зад волана след употреба на алкохол. При един от тях концентрацията е била над 1,2 промила.

Прекратени са регистрациите на 10 моторни превозни средства – в пет от случаите причината е неправоспособност на шофьорите, в други три – употребата на алкохол и в два – употребата на наркотични вещества.

През посочената седмица са регистрирани седем пътно-транспортни произшествия, при които десет души пострадаха, сочи още статистиката на „Пътна полиция“.

От началото на месец октомври до момента са проверени 2323 превозни средства и 2838 лица. Засечени са 513 нарушения на скоростните режими, връчени са 58 електронни фиша. За неправилно паркиране са глобени 20 водачи.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.