Внимание: Деца на пътя!

Областна администрация се включи в акция за пътна безопасност, проведена днес от ръководството и децата на ОУ „Елин Пелин“ в Стражец, със съдействието на ОД на МВР.

През 2005 година със своя резолюция ООН обявява Световен ден за възпоминание на жертвите от пътнотранспортни произшествия, който се отбелязва всяка година на третата неделя от месец ноември. В тази връзка дацата се опитаха да примлекат вниманието на всички към трагичните последици по пътищата следствие на на катастрофи.

„Друг повод за акцията е наскоро загиналата на пътя майка на първокласник от нашето училище“, сподели директорът Диана Петрова.

Ученици, облечени със светлоотразителни жилетки,  поставиха карамфили на една от пешеходните пътеки на влизане в село Стражец. След което коленичиха в минута мълчание в памет на загиналите на пътя.

„Днес с тази акция ще отправим призив към всички участници в движението да бъдат внимателни, независимо дали са зад волана или са пешеходци.“, каза още директорът на училището. Точно тук на тази пешеходна пътека загинаха петима човека, допълни още Диана Петрова.

/e-Razgrad/

Hits: 55

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.