Влади Въргала в премиера на разградския театър

Комедията „Обир“ е поредната премиера в репертоара на Театрално-музикалния център в Разград.

Завесата за началото на спектакъла на гост-режисьора Надя Асенова ще се вдигне в залата на Общинския културен център в 19.00 часа в четвъртък, 20 октомври.

„Репертоарът на трупата досега е основно българска класика и решихме чрез „Обир“ по едноименната пиеса на Джо Ортън да покажем актуални ежедневни проблеми през призмата на хумора“, каза пред журналисти директорът на Театрално-музикалния център Таня Карбова.

„Най-трудно се прави комедия, особено ако тя е и социално ангажирана. Текстът е от 60-те години на миналия век, но проблемите, разгледани в него, са наше ежедневие“, мотивира избора си режисьорът Надя Асенова. Очакванията – нейните и на колегите й, са представлението не само да разсмее зрителите, а чрез шегите, закачките и тънкия английски хумор да покаже непреходните въпроси за социалната мимикрия, корупцията и лицемерието на институциите.

В главната роля е популярният актьор Владислав Карамфилов – Въргала. На сцената с него са още Веселин Борисов, Евгени Стефанов и дебютантите Габриела Димитрова и Стефан Мараджиев – новите попълнения в трупата на разградския театър. Николай Сяров е глас зад кадър. Сценографията е на Тодор Райков , а музиката – на студентката в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ Лия Иванова.

Забавляваме се искрено по време на репетициите, единодушни са всички участници в представлението – и техническите лица, и актьорите и режисьорът.

Влади Въргала заяви, че е приел поканата „от раз“ и се чувства в Разград изключително комфортно. „Разказваме блестящо написана история по възможно най-смешния начин. В сравнение с 60-те години на миналия век само технологиите са се развили. Институциите, обществото, хората са същите“, каза той.

Освен в Разград, спектакълът  „Обир“ ще бъде игран в Добрич, Провадия, Балчик, Горна Оряховица и Лясковец. И всичко това – само да края на ноември. През сезона географията ще се разшири още.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.