Взрив на мост между САЩ и Канада, има жертви и ранен

ФБР разследва експлозия на превозно средство на моста „Рейнбоу Бридж”, свързващ САЩ и Канада, пише Си Ен Ен.

Според информация на Fox News става въпрос за опит за терористична атака, при която са загинали двама души, а граничен служител е ранен.

Американският президент Джо Байдън, както и главният прокурор на САЩ Мерик Гарланд са били информирани за случилото се на моста. Канадският премиер Джъстин Трюдо също е запознат със ситуацията.

Съвместната работна група на ФБР за борба с тероризма работи с щатските власти за наблюдение на всички входни пунктове на Ню Йорк. В огледа на мястото на катастрофата се използват дронове. На този фон, Федералната авиационна администрация на САЩ обяви, че международното летище Бъфало Ниагара е затворено за два дни.

Според множество източници от правоохранителните органи, запознати с разследването, прегледаните от властите видеозаписи от мястото на инцидента показват, че автомобилът навлиза в моста и след това увеличава скоростта си. В момента на ускорението колата се удря в бордюр, прелита над бариера, приземява се и по-късно се взривява.

На кадри от охранителните камери се вижда, че властите пренасочват автомобила за допълнителна проверка. Не е ясно защо това се е наложило, но разследващите са открили куфарче на мястото на инцидента.

По-късно стана ясно, че властите са идентифицирали собственика на автомобила. Информацията към момента показва, че колата е пътувала към Канада. След прегледани видеозаписи се предполага, че автомобилът се е намирал близо до кaзино в Ню Йорк преди взрива. Проверява се дали в превозното средство има следи от експлозиви.

Cross.bg

Hits: 31

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.