Вечер на ансамблите в Разград

С бурни аплодисменти и ставане на крака публиката, препълнила залата на Общинския културен център, възнагради артистите от Държавния фолклорен ансамбъл „Филип Кутев“ и Капанския ансамбъл в съвместния им концерт спектакъл „Ивори“, съобщиха от пресслужбата на разградския състав.

Изпълнителите от двата състава обединиха творческата си енергия и интерпретираха запазени през вековете музика, песни и танци на нашата земя.

Ансамбъл „Филип Кутев“ гостува в Разград с изключителното съдействие на директора на Капанския ансамбъл Светослав Стойчев.

Многобройната публика съпреживя магията и емоцията на фолклорното сценично изкуство, вплетено в музикално танцовия спектакъл и се докосна до космическите гласове, магнетичните музиканти и виртуозните танцьори на ДФА „Филип Кутев” и Капанския ансамбъл.

Артистите от двата ансамбъла показаха най-добрите си сценични превъплъщения с акцент върху изворния български фолклор.

Като израз на уважение и творческо взаимодействие между двата ансамбъла специално за публиката на Разград артистите изпълниха заедно музикалното произведение на директора и композитор на ансамбъл „Филип Кутев“  маестро Георги Андреев – „Селски панаир“.

Изпълнението на оркестъра на фолклорния ансамбъл „Филип Кутев“ под атрактивното дирижиране на Георги Андреев взриви залата, изправи на крака всички и получи заслужени аплодисменти за „Чичовото“, произведение създадено от маестрото.

На финала танцьорите от Държавния ансамбъл се понесоха във вихъра на танците от шоплука като изпълниха емблематичния за тях танц „ Шопска сюита“ по хореография на Маргарита Дикова и музика на Филип Кутев.

В знак на признателност и уважение за двучасовата фолклорна наслада двата ансамбъла получиха цветя от председателя на Общинския съвет Стоян Ненчев, от действащия кмет Полина Иванова, от депутата Антоанета Цонева, от Добрин Добрев – независим кандидат за кмет на Разград и Мирослав Грънчаров – също кандидат за кмет.

На раздяла двата ансамбъла си пожелаха до нови срещи, като останаха с надеждата, че са поставили началото на бъдещо ползотворно приятелство.

/e-Razgrad/

Hits: 72

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.