Великобритания ще въведе точкова система за имигранти, обяви вътрешният министър

Британското правителство ще сложи край на свободното движение на хора и ще въведе точкова имиграционна система, подобна на действащата в Австралия, след като страната напусне Европейския съюз. Това заяви министърът на вътрешните работи Прити Пател по време на годишната конференция на Консервативната партия в Манчестър, предаде “Ройтерс”, цитирана от БТА.

Пател посочи, че нейната мисия в процеса на Брекзит е “да сложи край на свободното движение веднъж завинаги”.

Вместо това ще въведем система, основаваща се на точки, подобно на тази в Австралия, уточни министърът.

Това ще е система, която отговаря най-добре на интересите на Великобритания, привлича и посреща с “добре дошли” най-умните и най-добрите, подкрепя блестящите учени, най-добрите академици и водещите специалисти в своята област, система, която ще бъде под контрола на британското правителство, допълни Пател.

Австралийската имиграционна система е разработена така, че да допусне в страната хора, които правителството смята, че ще допринесат за икономиката и ще запълнят недостиг на умения. Кандидатите трябва да съберат определени точки в различни категории. Имат значение възрастта, владеенето на английски език, квалификациите, професионалният опит и други.

Cross.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.