Великденски яйца и козунак за 400-те души от проекта „Топъл обяд в община Разград“

Всичките 400 души, включени в проекта „Топъл обяд в община Разград“ ще получат великденски пакет – по 2 шарени яйца, половин козунак и дипляна с информация за големия християнски празник, съобщиха от пресслужбата на местната управа.

800-те яйца днес бяха боядисани във фирма „Петър Цонев-Петров-Цонев“, която по проекта доставя всеки ден обяд на нуждаещите се жители на 20 населени места в общината, без Черковна и Ушинци. Великденските пакети хората ще получат с обяда си утре – Велики четвъртък.

От Общината припомнят, че проектът по Оперативна програма за храни и основно материално подпомагане, стартира в началото на годината с продължителност 33 месеца с обяд всеки работен ден от седмицата. Проектът е продължение на подобни инициативи, реализирани на територията на общината, но за пръв път потребителите са 400, досега най-големият брой бе 350.

Освен осигуряването на храна в проекта са предвидени и съпътстващи мерки, които са различни всеки месец, но са свързани със социализацията на включените в проекта – с получаване на информация за останалите социални и административни услуги, които могат да използват,  за предстоящи празници и други.

/e-Razgrad/

Hits: 1

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.