Бързи, смели, сръчни за Деня на толерантността

Състезание като популярната телевизионна надпревара „Бързи, смели, сръчни“ под надслов „Общуваме толерантно! Играем честно!“ организира за Международния ден на добротата /13 ноември/ и днешния Международен ден на толерантността Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни към Община Разград, съобщиха от пресслужбата на местната администрация.

Празникът бе в спортна зала „Лудогорец“ със съдействието на екипа на Ученическа спортна школа „Руси Бухтев“. Проведе се за трети път с прекъсване заради COVID-обстановката, припомни водещият Николай Миланов. Състезанието включваше щафети с препятствия за две възрастови групи – 2-4 клас и 5-7 клас. Скачане в чувал, хвърляне на топка, ходене по греда и други упражнения имаше по трасето, завършващо с подреждане на изрази, свързани с Ден на толерантността.

На откриването зам.-кметът Хабибе Расим поздрави инициаторите на надпреварата и пожела на участниците да спазват мотото на празника не само по време на състезанието, защото това са качества, важни за успешното развитие в съвременното общество. Преди старта децата аплодираха и прочетената от тяхната връстничка Селин Сали Харта на толерантността.

11 отбора в по-малката възрастова група и 7 в по-голямата от общо 10 училища в Разград, Стражец, Осенец, Раковски, Дянково и Раковски показаха умения, смелост, бързина и сръчности. Повечето от децата бяха изпълнили и изискването да подготвят плакати с темата на състезанието, за което пък получиха грамоти и спортни принадлежности. Плакатите ще бъдат подредени във фоайето на 11-я етаж на Община Разград,

Грамоти за участие и спортни пособия получиха и всички участващи отбори, а за призьорите, преминали най-бързо по трасето, имаше и специални купи.

Ето кои училищни отбори победиха в двете възрастови групи:

2-4 клас:

  1. ОУ “Н.Й.Вапцаров“;
  2. ОУ “Васил Левски“;
  3. ОУ “Н.Икономов“.

5-8 клас:

  1. ОУ “Ив.С.Тургенев“;
  2. ОУ “Отец Паисий“;
  3. ОУ “Васил Левски“.

Всички са от Разград.

/e-Razgrad/

Hits: 112

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.