Награди за победителите в конкурса „Да на красотата”

На благотворителен концерт, организиран от Федерацията на жените и Община Разград и посветен на 21 ноември –  Денят на християнското семейство, наградите си получиха победителите в конкурса „Да на красотата”. Това съобщиха от пресслужбата на местната администрация.

Връчи им ги зам.-кметът Добрин Добрев, който изрази признателност към представителите на Федерацията на жените за активността и ентусиазма им при провеждането на конкурса за най-красивите цветни градини и балкони в общината. Добрин Добрев поздрави и всички участници в цветната надпревара за вложения труд при оформянето на домовете им, а също и за куража да се запишат в конкурса и покажат пред журито и обществеността създаденото от тях. Според него това е стимул към съгражданите ни също да творят красота, да правят града ни по-уютен, красив и приветлив. Зам..-кметът отбеляза, че в тази посока е насочен и стремежът на ръководството на Община Разград, а съвместните усилия, помощ и подкрепа от обществеността все повече затвърждават името на Разград като „град на цветята”.

90 бяха участниците в конкурса „Да на красотата” в тазгодишното му 12-то издание. Награди – градинско оборудване и грамоти – получиха отличените в различните категории: най-красив балкон, най-красива градина, най-добре зацветени заведения за обществено хранене, учебни заведения, фирми. Награди имаше и за жители на четири села в общината: Просторно, Гецово, Островче и Балкански. Имената на победителите бяха публикувани на сайта на Община Разград през октомври. https://www.razgrad.bg/news/i-tazi-godina-kontsert-i-nagradi-za-nay-krasivite-tsvetni-gradini-i-balkoni.

По традиция наградите се връчват на благотворителен концерт в навечерието на Деня на семейството, тя бе нарушена през последните години заради COVID-обстановката. Тазгодишният концерт се проведе със съдействието на Регионален център „Читалища“ и читалище „Развитие “, както и с подкрепата на подкрепена от фирмите „Млин 97“и РПК „Единство“.

С решение на Управителния съвет на Федерацията на жените събраните на концерта средства ще бъдат предоставени на семейства пред изпитание, които се нуждаят от подкрепа и съпричастност, но не желаят да бъдат съобщавани имената им.

В концерта участваха над 200 изпълнители от:  Танцов състав „Гецовлийчета“ при читалище „Просвета “ – Гецово; Детска танцова школа „Сладури“ към ДГ„Детелина; Пресияна Тодорова – Музикална школа при читалище „Развитие“; Градски мажоретен състав при ЦРД; Балетна школа при читалище „Развитие“; Детски танцов ансамбъл „Лудогорче“; Детска танцова школа „Сладури“ при ОУ „Васил Левски“; Ренета Петрова – Музикална школа при читалище „Развитие“; Фолклорна група при читалище „Напредък”; Жанет-Мари Кръстева при ЦРД; Танцов състав „Елбетица“ при ЦРД;  Танцова формация „Феникс“ – ЦРД; Танцов ансамбъл „Булгарика“ при ЦРД и Танцов състав „Лудогорско настроение“.

/e-Razgrad/

Hits: 112

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.