БЧК – Разград в подкрепа на 131 деца

На 30 юни БЧК – Разград финализира дейността на 5 трапезарии „Топъл обяд” в областта.

Разкрити на 1 декември 2019 г., с тях бяха подпомогнати 131 нуждаещи се ученици и техните семейства през учебната 2019-2020 г. Обхванати бяха деца от многодетни семейства с ниски доходи, сираци и отглеждани от настойници.

За да бъде успешна дейността на трапезариите, основно изискване бе включените деца задължителното да участват ежедневно в учебния процес.

В резултат от предоставените финансови средства чрез Партньорска мрежа за благотворителност на БЧК и чрез фондонабирателните и дарителски кампании на БЧК в Разградска област, дейността на трапезариите бе удължена. Много разградчани и фирми пожелаха да помогнат с дарени суми. В резултат на това, 3876 лв. бяха предоставени в подкрепа на най-уязвимите членове на обществото – децата.

През месеците април, май и юни, за осигуряване на безопасна среда на обучение в условия на извънредна ситуация, с подкрепата на доброволци, ОП „Столово хранене и почивно дело” – Разград и ОП „Социален патронаж” -Самуил храната бе предоставяна по домовете.

Благодарение на дарителите от областта – граждани и фирми включили се в благотворителните кампании, на дългогодишните партньорства с общините Разград и Самуил, на инвестираните 481 часа доброволен труд от 11 доброволци на БЧК Разград, са предоставени 8456 обяда за учениците.

От БЧК в Разград благодарят на ръководствата на ПГ по СС „Хан Аспарух” . Исперих; ОУ ”Г.С.Раковски”- с.Раковски, СУ ”Св.Св.Кирил и Методий” – Самуил, СУ ”Хр.Ботев” – Цар Калоян и ОУ ”Св.Паисий Хилендарски” – с.Езерче за силната им мотивация и съпричастност.

Благодарят и на дарителите, на партньорите и доброволците на БЧК – Разград за отделеното време и дълбокото разбиране, че всяка хуманитарна кауза в подкрепа на деца има своята принадена стойност!

/e-Razgrad/

Hits: 2

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.