Брейкърите от  „Шадоус“ с първо състезание

Само седмица след като бяха обявени за „Най- атрактивен състав“ на Националния фестивал на театъра в движение и уличния театър в Разград, талантите от Спортен брейкинг клуб „Шадоус„ участваха в Националния конкурс „Магията на танца“ в Шумен. Състезаваха се в стил „Улични танци“, направление „Брейк“.

Представянето им беше във втора и трета възрастова група, където шоукейсът /танцът/ им и в двете възрастови групи бе удостоен със Специалните награди на конкурса. Още същата вечер СБК „Шадоус“ бяха гости на авто тунинг шоу „Маската“ – Русе, заедно с местни изпълнители и група „Скандал“.

Това бе загрявката на СБК „Шадоус“ за предстоящото състезание от националния спортен календар на Българска брейк федерация. Първото състезание е на 03 юли в  София в зала „ Арена Армеец“. Състезанието ще бъде с огромно значение, защото това ще бъде първа пресявка за национални състезатели и образуването на ранглиста в България с квалификационни точки за олимпиадата в Париж през 2024 г. Второто състезание от националния спортен календар ще бъде в Разград на 31.07.2021 г., организирано от Българска брейк федерация, домакини ще бъдат СБК „Шадоус“, като проявата ще бъде подкрепена от Община Разград и Центъра за работа с деца.

/e-Razgrad/

Hits: 12

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.