Борисов: Брюксел да спре с нападките, защото турската граница е тук!

Към днешна дата мога да потвърдя, че с президента Ердоган имаме ясна договорка на базата на споразумението, на базата на добросъседството, и турските власти абсолютно стриктно, коректно спазват споразумението към България. Това коментира премиерът Бойко Борисов.
Борисов е категоричен, че споразумението с Турция трябва да работи. „Ще настоявам колегите в Брюксел да спрат с тези нападки непрекъснато, защото Брюксел е далеч, турската граница е тук, а оттатък има близо четири милиона бежанци“, подчерта премиерът.
“Нито лагери, нито огради, нито каквито и да било мерки могат да ги спрат, ако почнат да идват със стотици хиляди“, заяви Борисов.
Министър-председателят подчерта за пореден път, че към момента имаме нула миграционен натиск, затова не вижда никакъв смисъл нито да строим, нито да се подготвяме с лагери.
Според него решението е дипломацията, натискът, спирането на военните действия, регулирането на събитията в Сирия. “Нито огради, нито армия, нищо не може да ни спаси, ако са жени и деца и ги нахвърлят ей така по оградата , какво ще правим”, коментира Бойко Борисов, цитиран от БТА.
Dnes.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.