Близо 2 млн. лева събра до момента “Българската Коледа”

Седемнадесетото издание на благотворителната инициатива “Българската Коледа”, което си поставя за цел да подпомогне лечението на деца и да осигури високотехнологична медицинска апаратура за диагностика, лечение и рехабилитация, събра до момента над 1.9 млн. лева, съобщиха от пресслужбата на президентството.

Вчера се проведе благотворителният спектакъл на инициативата, който се състоя навръх Коледа в Народния театър “Иван Вазов”. Веднага след това се разбра, че набраната до момента сума доближава 2 млн. лева.

Към момента са изпратени 484 хил. дарителски есемеса на номер 1117 и гласови обаждания на 0900 1117 от началото на кампанията, която беше обявена от президента Румен Радев в края на месец ноември. Оттогава досега в дарителската банкова сметка на инициативата са постъпили 1 395 000 лв., a 31 хил. лв. са дарени чрез системата ePay.bg.

На коледния благотворителен спектакъл “Българската Коледа” присъстваха президентът Румен Радев и неговата съпруга Десислава Радева, председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, патриарх Неофит, дипломати, дарители, посланици на кампанията и деца, подпомогнати от “Българската Коледа”.

В подкрепа на децата на “Българската Коледа” от сцената на Народния театър послания отправиха изявени български музиканти, певци, танцьори, актьори, спортисти и журналисти.

Dnevnik.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.