Благотворителен турнир по динамична стрелба с пистолет

СРЕДСТВАТА ОТ НАДПРЕВАРАТА ЩЕ СА ЛЕЧЕНИЕТО НА ТРЕТОКЛАСНИКА НИКОЛА МАНЕВ

На 19 март  Спортен клуб по стрелба „Дръзки“ с председател д-р Методи Ботровлиев ще проведе благотворително състезание по правилата на International Practical Shooting Confederation (IPSC) – динамична стрелба с пистолет, под наименованието – Стрелкова среща MAD FOREST. Това съобщават от клуба.

Всички събрани средства от състезанието ще бъдат предоставени за лечението на Никола Манев от Варна, който се бори с тежко заболяване. Детето е ученик в ІІІ „в“ клас в СУ „Гео Милев“ – Варна и е син на Пламен Манев – дългогодишен състезател по динамична стрелба. Състезанието ще бъде от първо ниво, като оръжията, които могат да бъдат използвани от състезателите, са пистолети и револвери с калибър 9 мм. Участието е свободно, като не е необходимо състезателите да са членове на спортни клубове към Българската федерация по динамична стрелба, да са издържали изпита по безопасност на Федерацията, както и да са преминали курс за безопасно боравене с оръжие. Надпреварата е подходяща за всеки начинаещ, желаещ да изпробва стрелковите си умения.

Състезанието ще е на стрелбището на спортния клуб край пътя Разград-Шумен преди  Ушинци (бившата каменна кариера). Състезателите ще обстрелват хартиени и метални мишени, подредени в четири отделни сцени на разстояние от 5 до 25 м. Желаещите да вземат участие, могат да се запишат на място, началният час на състезанието е от 12:30 ч. Всеки, който желае да изпробва своята бързина и точност, е добре дошъл. Клубът разполага с сертифицирани инструктори, които ще обърнат внимание на всеки начинаещ, пожелал да вземе участие в състезанието.

Тези, които не успеят да се включат на 19 март, ще имат тази възможност на 2 април, когато ще се проведе състезанието MAD FOREST Handgun 2022. То ще е на шест сцени. На следващия ден /3 април/ ще се проведе състезание от ІІ ниво, в което могат да участват само картотекирани състезатели към БФДС.

А на 10 април клубът ще бъде домакин на държавното първенство по динамична стрелба с гладкоцевно оръжие, под наименованието MAD FOREST Shotgun 2022, за което участие са заявили състезатели както от страната, така и от чужбина. Състезанието ще се състои от шест сцени, като ще се обстрелват хартиени и метални мишени.

Сдружението „Спортен клуб по стрелба „Дръзки” извършва спортно-тренировъчна и спортно-състезателна дейност на собственото си стрелбище. Разполага и със сертифицирани инструктори, които могат да обучат всеки желаещ, дръзнал да усети тръпката от динамичната стрелба.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.