Безплатен обяд на 149 деца осигурява БЧК – Разград

Безплатен обяд на 149 деца от уязвимите групи по програмата “Топъл обяд” ще обхване ученици в Стражец, Раковски, Самуил, Цар Калоян, Езерче, Исперих и Лозница, съобщи директорът на секретариата на Областния съвет на БЧК в Разград д-р Милена Кехайова.

Това се случи на работна среща с директори на училища, представители на общини и партньори в реализацията на кампанията на червенокръстката организация. По време на срещата бяха обсъдени и подписани договорите за поредните трапезарии в подкрепа на деца от уязвими общности от областта.

Осигуряването на топла храна всеки учебен ден започва от първи декември. Безплатно в училище през зимните месеци до края на март 2024 г. ще получават деца от Основно училище „Елин Пелин“ в Стражец, ОУ „Г.С. Раковски“ в Раковски, СУ „Св.св. Кирил и Методий“ в Самуил, СУ „Христо Ботев“ в Цар Калоян, ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ в Езерче, ПГВМЗ „Александър Стамболийски“ в Лозница, СУ „Христо Ботев“ в Лозница и ПГСС „Хан Аспарух“ в Исперих. Подборът на учениците се извършва по места от Областния съвет на БЧК в Разград, със съдействието на училищата, Регионалното управление на образованието и Регионалните дирекции за социално подпомагане.

Средствата за трапезариите са 37 590 лв., набрани чрез съвместни фондонабирателни кампании на БЧК и партньорската мрежа за благотворителност на хуманитарната организация.

От 2005 година досега Областният съвет на БЧК в Разград организира програмата с подкрепата на кметове, директори на училища и доставчици на храни. През годините обхватът на трапезариите варира от 60 до 100 ученици за учебна година, а през последните две броят на подкрепените с топъл обяд деца достига 150.

/e-Razgrad/

Hits: 46

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.