Байдън съобщи пред ООН чакана от цял свят новина

САЩ ще подкрепи разширяване на Съвета за сигурност на ООН, като бъде увеличен броят на постоянните и непостоянните членки. Това съобщи в реч от трибуната на световната организация американският президент Джо Байдън.
“Организацията на обединените нации трябва да продължи да опазва мира, да предотвратява конфликти и да облекчава човешкото страдание”, каза Байдън.
Той призова световните лидери да застанат на страната на Украйна в конфликта с Русия. “Русия смята, че светът ще се умори и ще ѝ позволи да извърши агресия в Украйна без последици. Ако позволим Украйна да бъде разцепена, то ще бъде ли въобще в безопасност независимостта на която и да е страна”, попита държавният глава на САЩ.
Климатичната криза е екзистенциална заплаха за цялото човечество, предупреди още Джо Байдън.
Давайки за пример горещите вълни, пожарите, наводненията и сушата, които засегнаха през последните месеци различни точки на планетата, Байдън призова за намаляване на зависимостта от изкопаемите горива. “Тези събития показват какво ни очаква, ако не успеем да намалим зависимостта си от изкопаемите горива и да адаптираме нашия свят към климатичните промени”, заяви той.
Standartnews

Hits: 27

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.