Антоанета Цонева: Осигурихме рекордните 50 млн. лв. за инфраструктурни проекти в Разградско

Осигурихме рекордни средства за улици, реконструкции и проектиране за 7-те общини от района. За Разград това са 50 млн. лева.

Това заяви народният представител от “Продължаваме Промяната – Демократична България” в подкаст студиото на Razgrad news.

По думите на Цонева, която е водач на листата в 18 МИР Разград, ангажиментът и към региона е неотменим. “За мен е огромна чест да съм депутат от област Разград, първо защото е родното ми място, второ защото вкъщи и стените помагат. Изискванията тук също са много по-високи – именно защото това е родният ми край. Гордея с нашия екип тук, който включа и общинските съветници в общините в района”, каза тя.

“Заехме се с от важните за региона въпроси – от  осигуряване на средства за изграждането на пречиствателна станция в Разград до ремонта на музикалния дом. На национално ниво съм придвижила политики, които засягат развитието на такъв тип културни организации, какъвто е “Капанския ансамбъл”. За първи път в бюджета за култура има специална програма, насочена към фолклорните състави, на стойност от 3,5 млн. лева. Това е лично мой ангажимент – аз съм увеличила този размер чрез позицията ми в парламентарното обсъждане. Бюджетът за култура е удвоен тази година”, допълни Цонева като посочи, че лично е инициирала увеличение на бюджета с 23 млн. лева за повишаване на възнагражденията за всички, които работят в музеи, галерии, библиотеки и читалища.

Антоанета Цонева посочи, че сред ангажиментите на ПП-ДБ е да се постигне равнопоставеност при финансиране на регионите. И посочи, че това означава инвестиция от 25 млрд. лева за Северна България за 4 години. “Имаме огромна нужда от развиване на транспортната инфраструктура и свързаност, от публични инвестиции, които засягат ВиК сектора, достъпът до качествена здравна грижа, екологията и качеството на околната среда”, допълни тя.

По темата с изпращане на войници в Украйна, Антоанета Цонева заяви, че тази теза е една от най-тежките манипулации. ”Никакви войници и български момчета няма да бъдат пращани в Украйна. Това не може да се случи, защото такива решения се взимат от българския парламент, а там никой от нас няма да си вдигне ръката, за да гласува подобно решение. Ако някой има такива притеснения или е чул такива фалшиви новини, трябва да бъде ясно – това няма да стане”, категорична е тя.

Цонева призова хората да излязат и да гласуват, защото само по този начин може да бъде ограничен купеният вот. “Всеки един глас притежава сила и тя трябва да бъде проявена на 9 юни пред урните, за да можем да направим най-доброто за нашата страна. С отговорност към България, верни на родното Лудогорие”, завърши Антоанета Цонева.

Цялото участие вижте ТУК.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПЕСТЪПЛЕНИЕ

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.