Ансамблите от Североизтока разтресоха сцената на Общинския културен център

Изключително пъстър букет фолклор от всички кътчета на страната видя публиката в Общинския Културен център във Вечерта на ансамблите от Североизтока.

Една отдавнашна идея на ръководствата на Капанския ансамбъл, ПФА „Добруджа“ – Добрич и ПФА „Мизия“ – Търговище е факт. Този път домакин на съвместния концерт на трите формации бе Капанският ансамбъл под патронажа на Община Разград. Премиерата на спектакъла бе миналата седмица в Добрич, идната седмица той ще бъде представен и в Търговище.

Един след друг пред зрителите се представиха трите състава. Първи свириха, пяха и танцуваха артистите от „Мизия“, след това – добруджанци, а на финала – капанците. Бурни аплодисменти изпращаха всяко едно от изпълненията, на финала публиката бе на крака с покана за ново представление. А от сцената прозвуча пожеланието то да пътува из страната, а и в чужбина.

Поздравителни адреси и сувенири за съставите имаше от кмета на Разград Денчо Бояджиев и председателя на ОбС Стоян Ненчев, в които те благодариха за стореното в съхранението на българските музикални, песенни и танцови традиции и възможността в тази различна година хората да могат отново да съпреживеят миговете на докосване на съкровищницата на българския фолклор. „Струва си да го опазим и да го пренесем през времето за следващите поколения. Една благородна мисия, на която всички вие посветихте своите усилия и талант!”, се казва още в поздравителния адрес. Получиха ги ръководителите на ансамблите – Любчо Василев – „Мизия“, Стоян Господинов – „Добруджа“ – Кънчо Върбанов – Капански ансамбъл.

На финала зам.-кметът Добрин Добрев благодари за прекрасния спектакъл пред зажаднялата за фолклор разградска публика и увери гостуващите състави, че винаги са добре дошли отново в столицата на Лудогорието

Кошници с цветя имаше от Община Разград и Общински съвет – Разград, областния управител Гюнай Хюсмен и секретарят на читалище „Напредък“ Светослав Стойчев.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.