„Амета Холдинг“: И днес, 138 години след Деня на Съединението, стореното от предците ни блести със своята чистота и безкористност, с народния стремеж за справедливост

Уважаеми жители на Лудогорието,
В историята на България има съдбовни събития, които народната памет пренася във времето. На онзи паметен 6 септември през 1885 г. българският народ показва, че иска и ще живее в свободна и обединена България. Всяка година на тази дата с гордост се връщаме назад във времето, за да черпим вдъхновение от обединителите на нашата нация.

Седем години след Освобождението българите с високо вдигната глава отхвърлят решенията, наложени им отвън, доказвайки, че са единни в стремежа си за достоен живот. Съединението на Княжество България с Източна Румелия и сега, 138 години по-късно, блести със своята чистота и безкористност, с народния стремеж за справедливост.
Идеите, които ни завещаха дейците на Съединението в продължение на заветите на Апостола на свободата Васил Левски, са наши ценности и днес, когато градим демократична европейска България. Уроците по родолюбие от решителните дни на 1885 г. ни задължават да помним, че „Съединението прави силата“.
Честит празник!
„Амета холдинг“ АД

Hits: 32

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.