Абитуриентите подраниха с шумните и опасни обиколки с коли по улиците, 16 вече са глобени

16 абитуриенти са санкционирани за безотговорно си поведение на пътя, съобщиха от полицията.

Между 11.30 и 13.00 часа на 26 февруари в Разград по улица „Дунав“ е засечена колона от 12 автомобила, чиито водачи „надуват“ клаксони и вдигат шум. След установяването им, те са глобени с актове за нарушение по закона за движени3е по пътищага. Всички са ученици в ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“.

Малко преди това по улица „Камчия“ в Разград от служители на „Пътна полиция“ са установени два автомобила „БМВ“, шофирани от двама 18-годишни възпитаници на ППГИ „Робер Шуман“. Колите са временно спрени от движение до отстраняване на техническия им проблем – липсващи елементи от шумозаглушителните системи. Водачите са санкционирани. Глобен е и пътник в единия от автомобилите, който висял опасно през шибидаха на колата. Служителите на „Пътна полиция“ засекли и 18-годишна водачка на „Фолксваген Голф“, която използвала клаксон по бул. „Априлско въстание“, без обстоятелствата да го налагат. Ученичката от ПГПЧЕ е също е глочена.

Незабавно са проведени срещи с директорите на съответните учебни заведения в Разград. Проверките ще продължат, като ще бъдат използвани и необозначени служебни автомобили, и снимков материал, допълват информацията от пресцентъра на ОД на МВР.

/e-Razgrad/

Hits: 7

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.