Ще прерасне ли в президентска партията “Народно движение Трети март”?

“Народно движение – Трети март” ще е името на новата партия, лидер на която ще бъде президентът Румен Радев. Това разкри неговият политически стратег проф. Александър Маринов пред агенция “Фокус”.

Маринов дълго време беше председател на стратегическия съвет към президента, а после бе назначен за съветник в политическия кабинет на служебния премиер Гълъб Донев, припомня “Сега”. Стратегическият съвет е консултативен орган, работещ на обществени начала при президента, и има за цел изготвянето на документи със стратегическо значение, позиции, становища, анализи.

“В момента събираме подписи за свикване на референдум за националния празник”, обяви Маринов. Събрани са подписи от 500 000 човека, което може да послужи и като основа за учредяване на бъдеща партия, поясни той. “Ние се организираме, включително, за да сме сигурни, че този референдум няма да бъде смачкан, и предполагам, че в близките дни ще учредим едно гражданско сдружение, което така и ще се нарича, което ще си поставя подобни задачи. Но важното е, че има такава енергия, когато има енергия, ще се намери кой да я изрази. Аз смятам, че това е един възможен развой на събитията и не виждам в това нищо неестествено или неприемливо”, каза още Маринов.

“Честността изисква да признаем, че идеята за “Народно движение 3 март”, принадлежи на президента. Това беше негова идея. Ние превърнахме тази идея първо в подписка за референдум, но след това тя еволюира до някаква форма на самоорганизация”, обясни Маринов.

Dnes.bg

Hits: 96

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.