Центърът за работа с деца ще празнува 30-ти рожден ден с приятели

Центъра за работа с деца – Разград ще открие новата учебна година на 1 октомври, четвъртък, с детски панаир под мотото „30 години ЦРД“, съобщават от пресцентъра на Община Разград.


С това събитие на открито извънучилищната форма на обучение ще отбележи и отлагания от пролетта заради световната пандемия COVID-19 свой 30-ти рожден ден. Празникът за децата се организира с подкрепата на Община Разград, бизнеса и неправителствения сектор.
Мястото е площад „Независимост“ пред Общинския културен център (Новия театър). Детският празник започва в 17,00 ч. с представяне на 10-те форми на обучение в ЦРД. В шатри на площада децата ще имат възможност да покажат творческите си заложби в ателиета по изкуствата, изучавани в Центъра. На ЦРД ще гостуват и приятелите им от Обществен дарителски фонд за Разград заедно с цигуларя Хари Ешкенази, любими за децата хип-хопъри и клуб „Фламинго“-Русе. За 30-ия рожден ден на ЦРД ще има и лакомства за децата – меденки с логото на ЦРД, осигурени от „Биовет-клон Разград“. Малки и големи ще имат възможност да нарисуват своите пожелания за рожденика ЦРД върху винил с дължина 5 метра и височина 1,05 м.
Празникът на Центъра за работа с деца е първият от поредица Дни на отворените врати на Обществен дарителски фонд за Разград, в които се представя дейността на организации и клубове, подпомагани от Фонда. Другите два дни ще се случат на същото място – площад „Независимост“.
В петък, 2 октомври, от 18,00 ч. клуб „Дебати“ ще представи интерактивна презентация на своята дейност, а от 18,30 ч. ще има кино под звездите. За децата и техните родители кино „Арабела“ ще прожектира приключенския анимационен филм „Шпионски бъркотии“. За малките зрители от фирма „Млин“АД осигуряват по пакетче детски солети „Хрус-хрус“.
3 октомври, събота, е Денят на отворените врати за спортните клубове, подпомагани от Обществения дарителски фонд за Разград. Между 11,00 и 13,00 ч. демонстрации на площад „Независимост“ по приложно колоездене ще правят състезателите от СКК“Спринт“-Разград. Зрителите ще видят и демонстрации по джудо от състезателите от СП“Джудо-Разград“, а момичетата и момчетата от БК“Вълци-Разград“ ще представят своите баскетболни умения. За малките спортисти ще има плодове и лакомства.
/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.