Гюнай Хюсмен предложи на пенсионерите да организират конкурс за 1 ноември и осигури награден фонд от 500 лева

Областният управител Гюнай Хюсмен прие и почерпи активисти на Съюза на пенсионерите – 2004 от всички общини в региона. Поводът – Международният ден на възрастните хора – 1 октомври.

„За мен и за цялата областна администрация вие сте най-важни, защото сте най-уязвимата част на нашето общество. Затова винаги, според възможностите си, сме ви подкрепяли и ще се стараем да ви помагаме и занапред, за да направим живота ви по-добър“, заяви Хюсмен.

Възрастните хора споделиха пред областния управител част от проблемите си. Някои се оплакаха, че социално-осигурителната система не е справедлива към тях, защото са натрупали трудов стаж по 40 години, а получават минимални пенсии. Други изразиха мнение, че като цяло Североизточна България изостава в развитието си от регионите в южната част на страната и това причинява неудобства. Трети разказаха, че културните инициативи на пенсионерите на местно ниво не срещат почти никаква подкрепа.

Гюнай Хюсмен попита гостите си дали са доволни от допълнителните 50 лв. към пенсиите си и те признаха, че парите, макар и да не са много, са им помогнали да посрещнат повече свои нужди. „Прави сте, че нашата част от страната изостава, но това е така, защото 30 години за нея не е направено нищо. Аз съм областен управител от 3 години и успях да осигуря финансиране, за да бъдат основно реконструирани седем шосета в региона. Последното от тях е пътят Кубрат – Русе, по който не бе правено нищо от десетилетия“, припомни Хюсмен.  Той предложи на пенсионерите да организират своя културна инициатива за Деня на народните будители –  1 ноември, в избрана от тях форма, като се ангажира да осигури за нея награден фонд от 500 лв.

/e-Razgrad.bg/

Снимка: Областна администрация

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.