Христо ПЕТРОВ /Ицо Хазарта/: Тук съм, защото сме един отбор

„Тук съм, за да подкрепя листата на коалицията „Продължаваме промяната – Демократична България“ в Разград, защото сме един отбор – отбор, който няма нужда от кортежи, а се разхождаме спокойно по улиците. Захванали сме се с тази наша работа, за да почувстваме удовлетворение, че сме помогнали.

Това, което със сигурност усещам навсякъде, е че има много интелигентни хора, които се радват, че най-сетне виждат едно истински обединение и са убедени, че има как да станат нещата. Но в крайна сметка, това зависи от всеки един от нас. Ще разчитаме на подкрепата на хората с бюлетина № 12.” Това каза днес пред журналисти в Разград кандидатът за народен представител на коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ Христо Петров /Ицо Хазарта/.

До предизборния щаб на коалицията в центъра на града го посрещнаха членовете на листата от 18-ти Разградски многомандатен избирателен район, водена от Антоанета Цонева. И много, много тийнейджър от разградските гимназии, които разговаряха надълго и широко с него, взеха автографи и се снимаха със своя  кумир. Част от тях танцуваха и припяваха любими песни от репертоара на рапъра, звучащи от огромна тонколона в пространството пред щаба на коалицията на главната пешеходна улица в града.

„Личната ми кауза в активната политика са децата в центровете за настаняване от семеен тип. Повече от година се опитвам да им помогна в социалния и в културния им живот. Вече има готов механизъм джобните им пари да станат повече. Сега са само 1.50 – на фона на цялата им тежка съдба, на ужасиите, които са преживели…“, разказа и направи оглушителна пауза Христо Петров.

Той припомни, в края на предишния парламент е изпълнил друг свой ангажимент към много осиновени хора, които имат желание и право да знаят кои са биологичните им родители. „Внесох законопроекта, но мнозинството не намери време да го разгледа. Смея да твърдя, това е много добър законопроект. А България е единствената държава в Европа, в която няма такъв закон.  Ще внеса законопроекта още в първия ден на новия парламент“, категоричен бе кандидатът за народен представител от коалицията ПП-ДБ.

Макар и с радикално мнение за културата и творчеството въобще, защото никога не е получавал държавна помощ за това, което е правил през годините назад, Христо Петров е убеден, че от помощ нужда имат музикантите в симфоничните оркестри, артистите в театрите… Имало начини да бъде подпомагана всяка част от българската култура, но: „Първо държавата трябва да се обърне към нея и да я види. Защото в последните години културата е все на опашката от приоритети“, смята той.

На журналистически въпрос дали предизборната му обиколка сега из страната е подсказала тема за нова песен Ицо Хазарта отказа да издаде, защото вдъхновението обикновено идвало от нищото. А дали е точно така – предстои да видим и чуем в дните и месеците след 2 април.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

Hits: 2

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.