Христо Иванов и Никола Минчев: Целта на отбора на коалицията „Продължаваме промяната – Демократична България“ за мача на 2 април е победа и в Разград

Целта на отбора на коалицията „Продължаваме промяната – Демократична България“ за мача на 2 април е победа и в Разград, категорични са Христо Иванов и Никола Минчев.

Съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов и Никола Минчев – един от лидерите „Продължаваме промяната“, бяха днес в столицата на Лудогорието, за да подкрепят членовете на листата на коалицията за предстоящите избори за Народно събрание.
Разстоянието от предизборния щаб в центъра на града до хотел „Централ“ извървяха заедно, като по пътя бяха спирани, разговаряха и се снимаха с разградчани, които ги приветстваха и им пожелаваха успех не само на 2 април, а и в пълния четиригодишен мандат на управлението след това.

„Срещаме се с вас, за съберем още енергия нужна ни за победата на „Продължаваме промяната – Демократична България“ на изборите“, каза пред хората в отеснялата конферентна зала на хотел „Централ“ водачката на листата – разградчанката Антоанета Цонева. Тук бяха нейните родители, сестра й, съученици от Математическата гимназия, много лични приятели. Пред всички тях Антоанета Цонева представи останалите в листата на коалицията. „Ще работим за надграждането на постигнатото тук на последните парламентарни избори. За да направим заедно България място, в което да искаме да отглеждаме децата си, а те да мечтаят да живеят и работят тук. България да бъде страна, в която законът важи за всички. Родината ни да бъде място, където свободният и честен бизнес има среда да се развива“, обяви част от целите на коалицията Антоанета Цонева.

Никола Минчев и Христо Иванов благодариха за подкрепата на множеството в залата. И не скриха, че присъствието на толкова много хора на тази среща в Разград ги прави уверени в резултата на 2 април – за да бъде България по-добра, по-модерна и по-европейска държава. „След две години тъпчене на място този път е различно, този път ние играем за победа. Защото обединението „ПП – ДБ“ промени политическия пейзаж в България и гласът на всеки в подкрепа на коалицията ще бъде онази капчица, която ще обърне посоката на движение на страната“, прогнозираха Христо Иванов и Никола Минчев. И обявиха: Има как!“

Борбата с корупцията и съдебната реформа Никола Минчев посочи като основен елемент в предизборната програма и в дневния ред на правителството на коалицията след изборите. Защото върховенството на правото ще повлияе позитивно на развитието на всички сектори на българската икономика.

„Приоритет в нашето управление ще бъде премахването на дисбаланса в развитието на Южна и Северна България. Ангажирали сме се евросредствата,  които идват от структурните фондове, да се разпределят по равно, за да заеме Северна България полагащото й се място в икономиката не само на Северна България, но и в целия регион“, обяви Христо Иванов. Ще се работи за развитие на енергетиката и привличане на чуждестранни инвестиции тук, което пък гарантира нови и добре платени работни места. Акцент ще е инфраструктурната свързаност на Лудогорието с останалата част на страната – завършването на автомагистрала „Хемус“ и вертикалните транспортни коридори север-юг.

В сектор „Земеделие“ особено внимание ще се обърне на малките и средни стопанства които, работейки нормално, носят висока добавена стойност.

Целта на коалицията в социалната политика ще бъде намаляването на голямата разлика между бедни и богати у нас, най-голямата ножица сред страните в ЕС. Стремежът ще е изваждането на големи групи хора от състоянието на хронична бедност, както и повишаването на доходите и качеството на живот на населението.

По регионите коалицията работи много добре, категорични бяха Христо Иванов и Никола Минчев. Опитът идва от водените рамо до рамо битки от двете коалиции досега и в последния парламент, и в 47-я, и в изпълнителната власт. Обединяващото е общата визия за бъдещото на страната.

Според тях отборът на коалицията носи в себе си енергията и капацитета да доведе до качествен скок в развитието на страната. Определят го като „Отбор на победата“ – в Разград и в останалите региони на страната. Победа с бюлетина № 12, която ще даде възможност за създаване на амбициозно реформаторско управление.

След официалната част срещата продължи в обстановка на стилен коктейл и в откровени и разнопосочни разговори между гостите, членовете на листата и разградчани.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

Hits: 14

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.