Христо ИВАНОВ: „Демократична България“ гарантира ясна и устойчива посока на развитие, разум и воля

Г-н Иванов, като политик с опит, каква е прогнозата Ви за крайния резултат от изборите на 2 октомври?

Крайният резултат зависи изключително силно от избирателната активност и истината е, че кампанията попада в заключителния ваканционен период и в този смисъл ще е малко трудно – дори и на социолозите – да направят някаква прогноза колко ще бъдат мотивирани хората. И нашата най-голяма задача като демократична формация е да им кажем: „Излезте и гласувайте!“. Защото независимо от умората, независимо от това, че изглежда, че се въртим в някакъв повтарящ се цикъл заради „Има такъв народ“, ние трябва да дадем сила на своите представители в парламента и особено на „Демократична България“, за да можем да устоим онази посока на развитие на страната, която всички ние искаме да имаме. За повече демокрация, за повече правила, повече възможност за икономическо развитие, което означава просперитет. Защото само така може да се гарантират реално покачването на доходите през работеща икономика, а не от държавния бюджет да се раздават пари, защото това помпа инфлация.

Христо Иванов на откриването на предизборната кампания на "Демократична България" в Разград
Христо Иванов на откриването на предизборната кампания на “Демократична България” в Разград

Така че, за да гарантираме тази посока на развитие на страната, хората просто трябва да бъдат мотивирани да излязат да гласуват. Това зависи от нас, всеки да говори със своите близки, със своя кръг и да ги мотивира въпреки всичко да гласуват. Иначе оставаме страната в режим на вакуум и не е ясно какво ще се случи.

Несериозно да давам прогноза за резултата от изборите в момента, защото в зависимост макар и от малки промени от избирателната активност, може да има пет-шест или седем или осем политически формации. А това прави много голяма разликата как ще изглеждат нещата.

Защо избирателите да подкрепят „Демократична България“?

Защото това е политическата сила, която показва най-голяма устойчивост на своето поведение, най-много здрав разум и национална отговорност. Ние имаме много ясна идентичност и много ясни цели и те се свеждат до: свобода, правила, модернизация на страната чрез електронно управление и възможност за икономическо развитие.

Гледам колегите как се замерят с обещания за размери на минимални и на средни заплати. Всичко това са приказки „на аба“, както казва народът. Единствено важното е да създадем условия бизнесът да произвежда, да създава добри работни места. Нашата програма е гаранция за това: добри работни места за колкото може повече българи, особено за младите поколения. Това е нещо, което „Демократична България“ може да реализира.

 

 Ще има ли правителство след изборите, с какъв живот?

Трябва да има правителство и това също зависи основно от волята на гражданите  да гласуват. Защото, ако ние позволим отново да не е възможно се сформира правителство и да остане още едно служебно правителство да управлява страната, то това вече наистина е рецепта за хаос.

Ние  от „Демократична България“ гарантираме отговорност, ясни приоритети и ясна воля за тяхната реализация в рамките на управление, което наистина да бъде управление на модернизацията на страната на реформата.

Но пак искам да помоля гражданите: „Излезте и гласувайте!“. Защото иначе оставяме страната в безпътица.

Да приемем, че има правителство. Какви са възможните препъни  камъни пред него?

Войната очевидно е най-големия проблем. Тя създава проблеми: в търговията със зърно, в енергетиката, сигурността, инфлацията започна заради войната. Тя удря всички сфери на живота. От тази гледна точка адаптацията към тази нова реалност е голямото предизвикателство на  България.

И тук съвсем уверено мога да кажа, че „Демократична България“ притежава най-ясната програма за това как да се адаптираме от гледна точка на трансформация на енергетиката на България, така че наистина да си гарантираме независима, устойчива енергия на наистина достъпни цени, която пък да бъде гръбнак на един икономически растеж.

А справянето с инфлацията  не става с безкрайно леене на пари от държавата, а с добри работни места за хората. Знаем как да се справим  с проблемите на сигурността и други неотложни за решаване проблеми пред държавата.

Ние от „Демократична България“ можем да ви гарантираме ясна и устойчива посока, разум и воля. Дайте ни подкрепа, за да може да ги реализираме.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.