Художници от три поколения в изложбата „Слънце и звезди“

Художници от три поколения подредиха свои произведения в изложбата „Среща на поколенията – Слънце и звезди“ в Художествената галерия „Проф. Илия Петров“ в Разград. Организатори са галерията и Съюзът на българските художници, с изключителната подкрепа на Община Разград.

На откриването на второто издание на кураторската изложба днес бяха част от 90-те автори – от 20 до 80-годишни, от всички краища на страната. Разградските художници са Теодор Даскалов, Тодор Тодоров и Деян Михайлов, както и роденият в Разград скулптор Любомир Добрев.

Директорът на галерията Тодор Тодоров специално благодари на колегите си за отзивчивостта и си пожела в третото издание на изложбата творците да са повече от 100.

Според художника меценат Руси Куртлаков  единственото нещо във възход днес, е българското изобразително изкуство. „И това е благодарение на вас, бъдете живи и здрави и оставяйте такива прекрасни творби, чрез които поколенията след вас да видят какви талантливи хора е имало“, каза Куртлаков.

На организаторите и участниците благодари и зам.-кметът на Разград Мирослав Грънчаров. По думите му, хора като него с хоби да гледат хубави картини, са свързващо звено между поколенията творци.

„Разград е доказал, че при добро местно управление могат да бъдат осигурени условия за развитие на културата и творчеството, и хората, които имат потребност от култура, да я получат“, каза в приветствието си председателят на Общинския съвет Стоян Ненчев.

От името на областния управител Драгомир Златев бе прочетен поздравителен адрес.

Покана за участие в изложбата е отправена към 100 български художници, отзовали са се 89 със 150 творби – 122 живопис, 11 графики и 17 скулптури.

Всички те са подредени в залите на Художествената галерия „Проф. Илия Петров“ в Разград и може да бъдат видени до 15 октомври.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.