Фатме Шабан стигна до златото и при жените

18-годишната Фатме Шабан се окичи със златен медал на  Държавния лично-отборен шампионат за жени във Велико Търново.

Възпитаничка на Спортното училище и състезателка на местния клуб по борба „Лютфи Ахмедов“ с личен треньор Дениз Хамид от дълги години продължават да пишат история на разградската борба – първи златен медал във възраст жени.

Фатме Шабан приключва вътрешния календар на България с актив от 2 златни медала при девойки, 1 бронзов медал от жените през януари и сега дългоочакваната шампионска титла за края на сезона. След 4 убедителни победи в категория до 59 килограма на финала тя  успя да се справи отлично с 10 на 5 срещу двукратната бронзова медалистка от Европейски първенства за жени Виктория Бобева от Русе.

В надпреварата на 9 и 10 юни участва елитът на българската женска борба: бронзовите олимпийски медалистки Тайбе Юсеин, Евелина Николова и Елица Янкова, както и световни и европейски шампионки Биляна Дудова,  Миглена Селишка и много други. Това се дължи на ранга на първенството, което определя разширения състав за потенциалните участнички на предстоящото Световно първенство за жените през септември в Белград, Сърбия.

Женският ни тим участва и с още 3 състезателки, водени от треньорите Хасан Терзи и Нермидин Якуб и спечелиха бронзов медал за Мелиса Ярадан в категория до 68 килограма с две победи и една загуба, а на 4-то място се класира нейната съотборничка в същата категория Айшегюл Нихат.

Фатме Шабан е титуляр при девойките и на 13 юни заминава на лагер с националния отбор за подготовка за Европейско първенство 23 юни – 3 юли в Рим, където главен треньор е не кой  да е, а петкратната световна шампионка и два пъти втора на олимпиада  Станка Златева.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.