Фатме Шабан спечели и международния турнир „Петко Сираков и Иван Илиев“

След шампионската си титла при девойки, 17-годишната състезателка по борба Фатме Шабан продължава да жъне успехи и  при големите, съобщи личният треньор на таланта Дениз Хамид.

От 25 до 28март в София се проведе 23-ия Международен турнир по борба „Петко Сираков и Иван Илиев“ за свободна, класическа и девойки до 23 години – едно от важните състезания в календара на Световната федерация по борба. В надпреварата участват единствено национални състезатели с лиценз на Световната федерация по борба.

17-годишната Фатме Шабан участва в по долна категория до 53 кг. и бе допусната със медицински сертификат с регламент за по-малки от 18-годишни. В Турнира взеха участие от над 160 състезатели от 12 държави: Гърция, Македония, Румъния, Франция, Латвия, Швейцария, Еквадор, Хондурас, Израел, Венецуела и Монголия.

Девойките на България завършиха с 2 шампионски титли от 8 категории, една от които е на Фатме Шабан. Във финалната среща тя се представи отлично след като срази с техническо превъзходство 12:2  по-голямата си сънародничката и шампионка на България от Бургас.

Треньорът на националния отбор на жените Петър Касабов отново гласува доверие на Фатме Шабан за присъствие в разширения състав на жените, които започват лагер в Благоевград.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.