Турция въвежда нови мерки преди Рамазан заради нарастване на случаите на зараза

Турция затяга ограниченията, свързани с коронавируса, тъй като новите случаи на зараза се увеличават, предадоха световните агенции, като цитираха президента Реджеп Тайип Ердоган.

Петдесет и осем от 81-те окръга на страната сега са обявени за високо рискова или червена зона, в това число и Истанбул и Анкара. Около 80 процента от 84-милионното население на Турция живее в тези райони.

Забраняват събиранията за общите хранения по време на свещения месец Рамазан, както беше миналата година. Това означава, че масовите събирания в шатри и на други места за сахур (храненето преди зазоряване) и ифтар (храненето след мръкване), няма да бъдат позволени. Ще се налагат уикендни локдауни по време на Рамазана в червените зони, където от 1 март има само неделни локдауни. Остава в сила и вечерният част всеки ден от 21 ч. до 5 ч. Ресторантите ще доставят само храна за вкъщи или ще продават само храна за дома.

Турция започна да съобщава за по около 30 000 нови случая на зараза всеки ден. Общият брой на случаите превиши 3,2 милиона от началото на пандемията, а жертвите са вече над 31 000.

/БТА/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.