Условни присъди за петима, причинили по непредпазливост смъртта на 46-годишен разградчанин

Окръжният съд в Разград призна за виновни петима мъже, причинили по непредпазливост смъртта на 46-годишния К.В.П. от Разград, съобщиха от пресцентъра на съдебната институция. 

О съда припомнят, че инцидентът стана през декември 2020 г. на улица в Разград. Мъжът и 26-годишният му син бяха нападнати с юмруци от четири 18-годишни момчета и едно на 20 години. Мъжът бе настанен със счупен череп и кръвоизлив в разградската болница, а синът му бе с хематом на главата. Въпреки проведеното лечение на 8 януари пострадалият е починал.

Делото се гледа по реда на съкратеното съдебно следствие, като в съдебната зала и петимата изразиха съжаление за стореното. На подсъдимите М.П., Г.Г. и П.П. съдът наложи наказания „лишаване от свобода“ за срок от две години, изтърпяването на които отложи за срок от четири години. На останалите двама подсъдими Е.Е. и Дж. А. съдът наложи наказания „лишаване от свобода“ за срок от две години и осем месеца, изтърпяването на които отложи за изпитателен срок от пет години. Всеки от тях ще трябва да заплати и разноски по досъдебното производство в размер на 1573,55 лв.

Присъдата подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок пред Апелативния съд във Варна.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.